Mi a teendő, ha a csecsemő tesztoszteronhiányos?

717
HOZZÁSZÓLÁS:

Amikor az újszülöttnél a tesztoszterontermelés kevésnek bizonyul, a kezelés egyszerű. Elegendő egy kevés tesztoszteront adagolni a csecsemőnek vagy a gyereknek.csecsemo

Hogyan történik a tesztoszteronkezelés?

A kezelést már három hónapos kortól el lehet kezdeni (azelőtt hat hónapos kortól kezdték, de manapság számos gyerekgyógyász a korábbi kezelést javasolja); kéthetente beadott három injekció általában elegendő, ha nyújtott hatású készítményt használnak.

Idősebb gyereknél nagyobb adagot alkalmaznak, de a beadás ütemezése azonos. A harmadik injekció után a gyereket ismét meg kell vizsgálni. Általában a hímvessző mérete normálissá válik, ha mégsem, meg lehet toldani még két injekcióval a kúrát a terápiás hatás elérése céljából.

A kezelés még akkor is hatásos, ha később kezdik el. Ez azt jelenti, hogy körülbelül hat-hét éves korig bezárólag; ezután a férfihormonok hátrányos hatása is megnyilvánulhat. Ezek a csontszövődmények. Ugyanis a tesztoszteron a növekedési porc (a csöves csontok epiphysis porcogója) idő előtti érését idézi elő a hosszú csöves csontokban, ami egyébként a hossznövekedésért felel, ily módon a gyerek növekedése hirtelen abbamaradhat.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a kezelés első adagját célszerű ismételt adagolással megerősíteni. így általában stabilan jobb eredmény érhető el.

Létezik egy ritka állapot, amikor a gyerek képtelen a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná alakítani, mely utóbbi szelektív módon a hímvesszőre hat. Ezért logikus a tesztoszteroninjekciókat dihidrotesztoszteronos kenőccsel felváltani, melynek löketszerű alkalmazásával a várt hatás elérhető. Egyes gyermekgyógyászok ezt a kezelési módot részesítik előnyben, ugyanis az injekciószúrásokat így el lehet kerülni.

717
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]