Tudja meg, összekapcsolható-e a tesztoszteron szintje a szexuális vágyakozással?

772
HOZZÁSZÓLÁS:

Világszerte zajlanak kutatások, hogy vajon van-e összefüggés a vér tesztoszteronszintje, és a vizsgált férfiak szexuális aktivitása között (orgazmusok, erekcszex-01iók, maszturbációk száma stb.).  A tesztoszteron hormonjának jellemzéséről ITT olvashat bővebben! >>>

Általában igaz, hogy minél magasabb a vér tesztoszteronszintje, annál aktívabb a szexuális élet!

Ugyanakkor bizonyos ellentmondások is nyilvánvalóak, melyek zömmel a fiatal férfiaknál jelentkeznek az idősekkel ellentétben. Más szóval, annak ellenére, hogy tesztoszteronszintjük alacsony, intenzív szexuális életet élnek.

Vizsgálati eredmények

Felmerült az a gondolat, hogy egyes megkérdezett férfiak csupán hencegnek, és párhuzamba állították őket az egészséges emberek objektív módszerekkel felmért és megállapított tesztoszteronszintjével és a hímvesszőre húzott rugalmas érzékelő gyűrűvel objektivált erekciók minőségével. Felkérték a vizsgált személyt, hogy erotikus dolgokról fantáziáljon, vagy erotikus filmeket mutattak be többé-kevésbé pornográf jelleggel annak érdekében, hogy merevedés jöjjön létre.

Ekkor arra a következtetésre jutottak, hogy a tesztoszteron valóban általános módon irányítja az erotikus fantázia által kiváltott merevedési aktivitást. Ezzel ellentétben a pornófilmek okozta erekciófokozódást nem kísérte a vér tesztoszteronszintjének változása, ami meglepő.

Bevezették a hormonküszöb fogalmát. A keringő tesztoszteron egy adott szintje fölött, úgy tűnik, nem következik be változás a szexuális élet terén és olybá tűnik, mintha többé nem függne ettől a hormontól. Minden úgy zajlik, mintha a tesztoszteron egy megfelelő szint esetén a szerelmi élet idegrendszeri központjait kellően impregnálná: ekkor zavartalanul alakulhat és csupán az erotikus játékoknak kedvező vagy kedvezőtlen külső körülményektől függ minden.

Úgy tűnik, hogy csak a küszöbérték alatti – elégtelen mennyiségben kiválasztott – tesztoszteronszint esetén várható a szexuális élet (e hormonnak történő) kiszolgáltatottsága.

Ez a küszöb igazán alacsony tud lenni, egyes férfiaknál például a tesztoszteronszint a nők normális szintjével egyezik, azaz a normális férfiátlag tizedrészét teszi ki.

Itt jegyezzük meg, hogy a spontán erotikus fantáziálások, ugyanúgy, mint az éjszakai merevedések, nincsenek tudati ellenőrzés alatt és a keringő tesztoszteron szintjétől függnek.

♦ Más téren egy érdekes tanulmány kimutatta, hogy a paradox alvás alatt (amikor is általában erekció is létrejön) a tesztoszteron szintje is általában magasabb, mint az alvás más fajtáiban.

♦ Az előbbi jelenségnek egy másik vetületét jelenti az, amikor hereelégtelenségben szenvedő férfiaknak tesztoszteront adnak. Paradox alvásidejük megnövekszik éjszaka és – természetesen – merevedésük minősége is javul. Egészséges férfiakban ilyen jellegű változás nem észlelhető.

772
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]